Bag nogle gode og sunde boller med spinat og fuldkorn, og
frys de overskydende boller i passende portioner. Nyd som tilbehør til
aftensmaden og til frokost, evt. som en sandwich.
ca. 20 boller. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1 time og 15
min. x Bagetid: 20 min.
#
400 g frossen hel spinat (ca. 250 g drænet vægt)
50 g gær
5 dl vand
1 spsk raps - eller olivenolie
100 g hørfrø
2 tsk salt
½ spsk sirup
150 g grahamsmel
150 g rugmel
ca. 450 g hvedemel
Pensling: 1 æg
*
Tø spinaten op, pres den fri for væde, og hak den med en
kniv.
Rør gæren ud i lunkent vand (37 °C), og pisk olien i.
Tilsæt spinat, hørfrø, salt og sirup.
Tilsæt de tre slags mel (hold lidt hvedemel tilbage), og ælt
dejen godt igennem i mindst 5 min.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Ælt dejen igennem, og form den til ca. 20 boller.
Læg dem med god plads på bageplader med bagepapir, og lad
dem hæve tildækket i 30 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 225 °C i
ca. 20 min.
Lad dem afkøle på en rist.
Frys evt. ned i små portioner.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin