(40 brødstænger)
25 g smør eller margarine
1 ½ dl vand
25 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
300-375 g hvedemel
vand til pensling groft salt til pynt
Smelt smørret, tilsæt vand, og varm blandingen op, til den er lunken. Rør gæren ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, æg og det meste af melet. Rør dejen sammen, til den er smidig, og lad den hæve under et klæde i 30 min.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt med resten af melet. Rul dejen ud til 40 tynde grissini på ca. 20 cm. Læg dem på en smurt bageplade, og lad dem efterhæve i 20 min.
Brødstængerne pensles med vand og drysses med lidt groft salt. Bag dem midt i ovnen ved 175º i ca. 25 min. Lad dem køle af på en bagerist.
Grissini med grahamsmel
Erstat lidt af hvedemelet med grahams- eller fuldkornsmel- men ikke mere end ca. 10-15 % af den samlede mængde hvedemel, for så hænger dejen dårligt sammen og bliver vanskelig at arbejde med.
Grissini med ost
Tilsæt 50 g reven fast ost, gerne lagret, hvis man kan lide det.
Grissini med krydderolie
Brug grundopskriften på Grissini, men erstat olivenolie med en krydderolie, fx. chili-, nødde-, rosmarin- eller basilikumolie.