Det er nemt at bage
brød i en bradepande, og du slipper for at grise bordet til. Dette brød skal
endda kun hæve en gang. Er brødet for stort til din husholdning, så skær det
over på langs og frys det ene stykke.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2-3 timer. Bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet. 1 brød.
#
25 g gær
½ liter vand
2 dl kærnemælk
1½ spsk groft salt
200 g
fuldkornshvedemel/grahamsmel
200 g knækkede hvede
kerner
ca. 600 g hvedemel
Pensling:
25 g smeltet smør
*
Rør smuldret gær ud
i lunkent vand (maks. 37 °C).
Tilsæt kærnemælken
sammen med salt, fuldkornshvedemel og knækkede hvedekerner.
Tilsæt derefter
gradvist hvedemelet og ælt dejen glat og smidig.
Beklæd en bradepande
(25x30 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag.
Glat dejen med en
våd hånd og lad brødet hæve tildækket til dobbelt størrelse (2-3 timer ved
stuetemperatur).
Varm ovnen op til
200 °C. Sæt brødet midt i ovnen og skru ned til 175 °C.
Bag brødet ca. 40
min.
Brødet er
færdigbagt, når kernetemperaturen er 98 °C brug et stegetermometer.
Pensl brødet med
smør og lad det køle af på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin