Katolikker verden over fejrer hvert år d. 17. marts Skt. Patricks day med parader og fyrværkeri. Kagerne er pyntet med det irske nationalsymbol The shamrock, den trebladede hvid kløver. Så mal byen grøn med denne lille, grønne juvel af en kage.
18 stk. cupcakes:
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
190 g smør ved stuetemperatur
150 g farin
3 æg
1 tsk vaniljeessens
1 ¼ dl sødmælksyoghurt
150 g usaltede pistacienødder, grofthakkede (du kan riste dem, hvis du ønsker en kraftigere smag)
grøn frugtfarve (kan udelades)
Grøn glasur:
20 g smør, smeltet
2 spsk varm mælk
225 g flormelis
smagsstof fx mandel- eller vaniljeessens (kan udelades)
grøn frugtfarve
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel, bagepulver, natron og kardemomme, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Tilsæt vaniljeessens og evt. grøn frugtfarve.
Pisk de tørre ingredienser i skiftevis med yoghurten, og vend pistacienødderne i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Grøn glasur:
Rør smør og varm mælk sammen, og pisk flormelis i, til glasurens konsistens er smørbar.
Hvis du bruger smagsstof (fx mandel- eller vaniljeessens), så tilsæt det nu, og dryp så grøn frugtfarve i, mens du rører, til farven er som ønsket.
Glasér de afkølede kager, og pynt dem efter ønske.
Tips: Pynt fx kagerne med hvid glasur og orange sukker (for Nord-Irland) og grønt sukker (for republikken Irland) med en hvid stribe i midten som et symbol på håb om fred imellem dem.