Disse lækre gifler
med spinat ag rasmarin er perfekte til supper og salater. De kan også flækkes
til sandwichboller med fx flødeost og skinke eller pølse
12 stk. Arbejdstid:
40 min. Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede
#
25 g gær
2½ dl koldt vand
50 g smør
150 g frisk spinat
200 g
fuldkornshvedemel
1 tsk groft salt
300 g hvedemel
2 spsk friske
rosmarinnåle (eller 2 tsk tørret rosmarin)
*
Smuldr gæren ud i
lidt af det kolde vand.
Tilsæt resten af
vandet.
Smelt smørret, og
rør halvdelen i gærvæsken.
Skyl spinaten, og
lad den dryppe godt af. Brug evt. en salatslynge.
Blend spinatblade
med fuldkornshvedemel i en foodprocessor, eller hak spinaten meget fint, og
bland med melet.
Kom spinatmelet i
gærblandingen sammen med salt.
Tilsæt gradvist
hvedemel, til dejen kan æltes.
Ælt dejen glat og
smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 45 min. et lunt sted.
Drys mel på bordet,
og rul dejen ud til et stykke på ca. 40x20 cm.
Pensl dejen med den
sidste halvdel af det smeltede smør, og drys med hakket eller knust rosmarin.
Fold dejen sammen
3-4 gange på langs, og tryk den lidt flad.
Skær dejen ud til 12
gifler med en bredde på 3-4 cm.
Sæt giflerne på en
bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
Sæt bagepladen i
ovnen ved 225 °C, og bag i ca. 15 min., til giflerne er gyldne og gennembagte.
Lad dem køle af på en bagerist.
TIPS: Hvis du vil gemme
nogle af giflerne, er det bedst at fryse dem i fryseposer, mens de endnu er
lune.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin