Måske du synes, at "græskartærte" lyder som en pudsig variant, første gang den serveres for dig, men har du først smagt den, er du solgt.
1,75 dl hvedemel
3 spsk sukker
2 spsk reven appelsinskal
50 g smør
1 let pisket æggeblomme
Fyld:
2 æg
500 g kogt, moset græskar
2 dl sukker
½ tsk salt
1 tsk kanel
½ tsk ingefær
¼ tsk nelliker, knust i morter
4 dl fløde eller sødmælk blandet med fløde
Bland hvedemel, sukker og appelsinskal i en skål.
Tilsæt smør og rør, til dejen er blevet til smuldredej.
Vend æggeblommen i og ælt det hele sammen til en smidig dej.
Hæld dejen i en tærteform og bag den nederst i ovnen i 5-6 minutter ved 200°C, til den er gylden.
Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle.
Pisk æggene let sammen, hæld græskarmosen, sukker og krydderier i og rør til sidst fløden i.
Hæld dejen i en tærteform.
Bag tærten de første 15 minutter ved 225°C og herefter 45 minutter ved 175°C.