I Grækenland bages
brød ofte med olie og oliven, der gør brødene saftige og fyldige i smagen. Her
er både små horn og boller, der som variation kan fyldes med tomat, timian og
hvidløg. Nyd brødene som tilbehør til maden, som mellemmåltider eller til
frokost.
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid: 15 min. Fryse-egnede. 16 horn eller 10
boller
#
25 g gær
2½ dl vand
2½ dl yoghurt
naturel
½ dl olie
1 spsk honning
1 spsk citronsaft
100 g grahamsmel
eller fuldkornshvedemel
2 tsk groft salt
ca. 400 g hvedemel
Horn med oliven:
100 g græske
kalamata-oliven
Tomatboller med
hvidløg:
4 tomater
3-4 fed hvidløg
2 stilke frisk
timian eller 1 tsk tørret
Pensling:
ca. 2 spsk olie
*
Rør gæren ud i
vandet og tilsæt yoghurt, olie, honning, citronsaft, grahamsmel og salt.
Tilsæt gradvist
hvedemel og ælt dejen glat og smidig.
Tilsæt ikke for
meget mel, da dejen ikke må blive for tør.
Lad dejen hæve et
lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Horn med oliven:
Skær olivenkødet fra stenene, hak det groft og ælt det i dejen.
Del dejen i to
stykker og rul dem ud til cirkler på et meldrysset bord (ca 20 cm i diameter).
Del hver cirkel i 8
lagkagestykker, og tril dem til horn fra den brede ende.
Læg hornene på
bageplade med bagepapir med spidsen nedad.
Lad dem efterhæve
ca. 30 min. og pensl med olie.
Tomat-hvidløgsboller:
Ælt dejen med hakkede tomater, finthakket hvidløg og timian.
Form til boller og
sæt dem på bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve
ca. 30 min. og pensl med olie.
Bag horn og boller i
ca. 15 min. ved 225 °C. Afkøl på bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin