De ultimative efterårscupcakes. Frisk græskar kan erstattes med græskarpure fra dåse.
12 cupcakes:
300 g hvedemel
75 g lyst brunt sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk muskatnød
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
1 knsp salt
1 æg. letpisket
1 ¼ dl græskarpure. frisk eller fra dåse
¾ dl skummetmælk
½ dl solsikkeolie
3 spsk hakket kandiseret ingefær
4 spsk græskarkerner
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Pisk æg, græskarpure, mælk og olie sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er godt blandet.
Tilsæt mel bland ingen til græskarblandingen og rør rundt, til det er næsten blandet.
Fold kandiseret ingefær i. Pas på ikke at blande det for meget.
Fordel dejen i formen. Drys hver muffin med græskarkerner.
Bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud og lad dem køle af på en rist.
Opbevar cupcakes i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med græskar. merian og feta
Følg basisopskriften. Erstat muskatnød, ingefær og nelliker med 2 tsk stødt frisk merian. Tilsæt 115 g smuldret feta til dejen, efter at melet er tilsat.
Cupcakes med græskar. ingefær og korender
Følg basisopskriften. Fold 100 g korender i dejen sammen med kandiseret ingefær.
Cupcakes med græskar, ingefær. chili og koriander
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 spsk stødt frisk chili og 1 spsk grofthakket frisk koriander til dejen.