Det hjemmebagte brød bliver et helt lille måltid, hvis der
indbages forskelligt fyld. Her kommer opskriften på brød med spændende fyld.
2 brød Tilberedningstid: ½ time. Hævetid: 1 time. Bagetid:
35-40 min. Ikke fryseegnet.
#
50 g gær
5 dl kærnemælk
3 spsk olie
1 tsk salt
65 g grahamsmel (godt 1 dl)
650-700 g hvedemel (11-12 dl)
Fyld:
4 æg
10-12 fyldte oliven
2 tsk oregano eller merian
Til pensling: Sammenblandet vand og olie
2 spsk knækkede hvedekerner
1 tsk oregano eller merian
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunet kærnemælk.
Bland olie, salt og grahamsmel i.
2. Tilsæt melet og ælt dejen smidig.
Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.
3. Kog æggene hårde i 8 min. til fyldet.
Pil dem og del dem i kvarte.
Hak de fyldte oliven groft og bland med oregano eller
merian.
4. Ælt dejen sammen og del den i to portioner.
Rul hver portion til aflange plader.
Fordel fyldet på midten af hver dejplade og rul sammen
herom.
5. Form rullerne til kranse eller hestesko og læg dem på
bagepladen belagt med bagepapir.
Lad brødene hæve tildækket ½ time.
6. Pensl brødene med olieblandet vand og drys dem med
knækkede hvedekerner og oregano eller merian.
Bag brødene på midterste rille i ovnen ved 200 °C i 35-40
min.
Brødene smager godt til grønne salatblandinger.