8 stk æg
250 g flormelis
1 stk vaniljestang
60 g rasp
saften fra 1 citron
250 g hakkede kastanier
salt
50 g smør
15 kastanier
100 g perlesukker
½ dl appelsinsaft
¼ calvados
20 g smør
1 stang vanilje
Æggene deles i hver sin skål. Kastanierne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle.
Smørret tilsættes og kastanierne lægges nænsomt i karamellen.
Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanierne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.
Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en
ensartet masse med piskeris.
Vanillestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv,
og røres i æggeblommemassen.
Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og
derefter de hakkede kastanier, som i forvejen er bagt ved 180°C i 30
min. i ovnen.
En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en
håndmixer. Mens resten af flormelisen tilsættes.
Vend ⅓ af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i
æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de
sidste ⅔ forsigtigt i.
En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det
resterende rasp.
Dejen fyldes i formene og kastanierne sættes forsigtigt deri og nu
bages dejen 40 – 50 min.
Som dekoration vanilje/kastaniesirup på tallerkenerne som et bund.
Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose.