(4 personer)
Pandekager:
4 æg
50 gram hvedemel
100 gram smeltet smør
revet skal af citron og appelsin
lidt stødt melis
lidt vaniljesukker eller -marv
½ l sødmælk
Nøddecreme med æbler:
½ l sødmælk
50 g melis
3 æggeblommer
50 gram Maizena
marv af 1 stang vanilje
100 gram hasselnøddeflager
2 æbler
Dekoration: flormelis
1. Æg og hvedemel piskes, tilsættes reven citronskal, sukker, vanilje og det smeltede smør.
Derefter tilsættes mælken.
2. Dejen hviler ca. 1 time, hvorefter der bages tynde, fine pandekager.
3. Hasselnøddeflagerne brunes på en bageplade i ovnen ved 180ºC.
4. Til nøddecremen piskes lidt af mælken med halvdelen af sukkeret, æggeblommerne og Maizenaen.
Resten af mælken og sukkeret samt vanilje koges op og hældes over æggemassen.
Cremen koges godt igennem, og hasselnøddeflagerne tilsættes.
5. Fileter af æbler vendes i cremen lige før servering.
6. Pandekagerne pakkes med nøddecreme og glaseres i en varm ovn med flormelis.
Serveres på en kold frugtsauce.
NB! Cremen kan med fordel laves dagen i forvejen, da den er nemmere at pakke i pandekagerne, når den er kold.