25 g gær
2 spsk sukker
3 dl æg
1 tsk kanel
reven muskatnød
500 g hvedemel
½ tsk salt
75 g smør
2 æg
175 g rosiner
Glasur:
1 tsk flormelis
4 spsk mælk
Varm mælken op, til den er håndvarm.
Rør gæren med 1 tsk sukker og 1 dl af mælken.
Lad det stå til det skummer.
Blødgør smørret i resten af mælken i kasserollen.
Pisk æggene sammen.
Sigt melet og bland kanel og lidt reven muskatnød, samt salt og resten af sukkeret i.
Tilsæt gær, æg samt mælk og smør.
Rør dejen og ælt den derefter på et melstrøet bord med rosinerne.
Læg dejen i en smurt skål og dæk med smurt husholdningsfilm.
Lad den hæve i en time.
Slå dejen ned, ælt den og lad den stå i 30 minutter.
Del den i 18 stykker, der trilles til boller.
Skær et kors i dem og lad dem hæve lunt i 15 minutter.
Rør flormelis med 4 spsk mælk.
Smør bollerne med glasur og bag dem i en varm ovn ved 220°C i 15 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.