1 ¼ dl fløde
½ tsk salt
1 tsk sukker
35 g gær
225-250 g hvedemel
100 g smør
smeltet smør ca. 4 spsk til at pensle dejen med
lyse eller mørke birkes til pynt
Først hakker du smørret ud i ca. 225 g hvedemel.
Dernæst lunes kaffefløden med salt og sukker, heri opløses gæren, og
så blandes dette i melet med smørret.
Dejen røres sammen, æltes derefter ude på bordet til en smidig dej, evt. med lidt af restemelet.
Til sidst ruller du dejen ud til en aflang plade med lige kanter – skub
ligesom dejen sammen i kanterne.
Over dejen pensles det smeltede smør, og nu folder du dejen sammen på den lange led i tre lag og banker den flad med hånden.
Så skæres dejen ud i 4 cm. tykke skiver, der stilles på en smurt plade. Får et let tryk, så de bliver stående.
Hæver lunt og tildækket i 30 min.
Pensles med æg eller æggehvide og drysses med mørke eller lyse birkes.
Bages på nederste rille ved 225°C i 8-10 min.
Afsvaler på en rist, og brødene er meget fine at fryse, hvis du måske
har lyst til at bage den dobbelte portion.