( 2 stk)
#
50 g gær,
5 dl lunt vand,
½ dl olie,
2 ½ dl mørk sirup,
2 tsk salt,
1 spsk stødt fennikel,
10 dl rugmel,
10 dl hvedemel.
*
Rør gradvist vandet i den smuldrede gær.
Tilsæt olie, 2 dl af siruppen, salt, fennikel og rugmel og ælt hvedemel i, indtil dejen slipper.
Lad den hæve i 40 minutter dækket med et viskestykke.
Drys lidt hvedemel på bordet og ælt dejen igennem.
Form den til 2 brød og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad brødene efterhæve i 30 minutter og sæt dem i en 200º varm ovn.
Brødene bages først i 20 minutter og pensles så med resten af siruppen som er rørt sammen med lidt vand.
Brødene bages videre i ca. 25 minutter indtil de er færdige.