Det skønne brød har
en dejlig mild smag af kommen og en tæt konsistens, fordi det er bagt med
sigtemel. Godt frokostbrød og helt perfekt til røget laks og ost.
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 3 timer Bagetid: 40 min. Fryseegnet. (2 brød)
#
25 g gær
4 dl vand
¼ liter kærnemælk
3 spsk sirup
2 tsk salt
2 tsk kommen
100 g rugmel
500 g sigtemel
ca. 350 g hvedemel
*
Rør gæren ud i lunt
vand (maks. 37 °C) og tilsæt kærnemælk, sirup, salt, kommen og rugmel.
Rør sigtemelet i
dejen og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen kan æltes.
Ælt den blank og
smidig, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
Ælt dejen igennem og
del den i 2 stykker.
Form dem til runde
eller aflange brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir eller i smurte
forme.
Lad dem hæve
tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Varm ovnen op til
220 °C.
Rids brødene med en
kniv eller prik dem med en gaffel.
Pensl med vand eller
kærnemælk og sæt dem i ovnen ca. 10 min.
Skru ned til 190 °C
og bag dem færdige ca. 30 min.
Læg brødene til
afkøling på en rist.
Tips: Kommen kan
males fint eller helt udelades.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin