Hurtigt og enkelt bager du dette gode brød. Dejen røres bare
sammen. Enkelt. Melsorterne kan varieres, men halvdelen bør være hvedemel.
• Påvirk selv fiberindholdet, ved at anvende forskellige
typer groft mel.
Forberedelse 15 min. + hævning. Tilberedning 15 min. 1 brød,
ca. 20 skiver
# Råvarer til Pladebrød
50 g gær
2 tsk salt
2 spsk honning
2 dl hvedeklid
4 dl grahamsmel
8 dl hvedemel
*
Fremgangsmåde:
1 Smuldr gæren i en skål. Lun 8 dl vand til 37°.
Hæld det over gæren og rør, til den er opløst.
Tilsæt salt, honning, hvedeklid og de to slags mel.
2 Rør hurtigt dejen sammen.
Dejen skal være relativ løs i konsistensen.
Drys et tyndt lag hvedeklid eller grahamsmel over.
Lad dejen hæve tildækket ca. 2 timer.
3 Beklæd en bradepande med bagepapir.
Hæld dejen direkte ud på papiret.
Drys evt. med lidt ekstra klid eller grahamsmel.
4 Sæt ovnen på 225 °C.
Lad dejen fortsætte med at hæve under et klæde, mens ovnen
varmes op.
5 Bag brødet midt i ovnen, ca. 15 min, eller til brødet har
faet en fin farve.
Tips & råd
Tørgær er tørret, pulveriseret frisk gær.
Gennem tørringen øges holdbarheden til ca. 6 mdr.
En pose tørgær svarer til 50 g frisk gær.
Honning er ofte tyktflydende.
For at honningen skal løbe lettere, kan du anvende en
såkaldt "honningslynge".
PR. SKIVE: Energi: Kcal 136 = kJ 568
Kulhydrat 27 g Protein 4 g Fedt <1 g (5%) Fibre 3 g