Boller/bagværk
2 ½ dl mælk
50 g smør
2 tsk sukker
1 ½ tsk mineralsalt
40 g gær
500 g hvedemel
1 stk æg
1 brev birkes
1) Varm mælken, tag gryden af og smelt smørret i mælken.
2) Tilsæt sukker og salt og lad det køle til det er lunt.
3) Gæren smuldres i et fad og mælkeblandingen hældes i.
4) Rør til gæren er opløst.
5) Ælt melet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen.
6) Lad den hæve langsomt i ca. 1 time ved 18°.
7) Slå den ned og del den i 12 stykker.
8) Formes derefter til rundstykker.
9) Læg dem på en bageplade med bagepapir. Snittes i top.
10) Hæv rundstykkerne i stuetemperatur i ca. 20 min.
11) Pensl med µg og drys med birkes.
12) Sæt dem på næstnederste rille.
13) Bages ved 210° i ca. 12 min.
14) Servér dem med iskoldt smør.