250 g hvedemel
4 æg
½ tsk salt
1 tsk sukker
3-3 ½ dl mælk
2 spsk olie
olie eller smør til stegning
Pisk æggene sammen med hvedemel, salt og sukker.
Tilsæt mælken lidt af gangen og pisk godt så der ikke er klumper.
Dejen skal have tykkelse ca. som en milkshake.
Pisk 2 spsk olie i til sidst.
Hvis dejen er for tyk bliver pandekagerne også tykke, så man må prøve sig lidt frem.
Pandekagedej har godt af at hvile en halv time før pandekagerne bages, så bliver resultatet bedst.
På en god pande kommes lidt olie eller smør og der hældes dej på så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger.
Pandekagen bages til den begynder at være lysebrun, den må ikke blive
sort- så er varmen for høj.
Vend den hurtig med en paletkniv- eller måske i luften hvis du tør!
Læg pandekagerne ovenpå hinanden og dæk med alufolie så de ikke bliver kolde.
De kan også lunes i ovnen inden de skal spises.