Mørdej:
200 g hvedemel
1 knsp. salt
15 g gær
60 g sukker
1-2 stk æggehvider
130 g iskoldt smør uden salt
Fyld:
200 g mandler
175 g sukker
2 spsk smør
2 æggeblommer
1 æg til pensling
Til mørdejen køres hvedemel, salt, gær og sukker sammen i foodprocessoren, til det er godt blandet.
Derefter tilsættes smørret på en gang i små klumper og køres hurtigt i dejen, inden æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, til dejen har samlet sig og er så fast, at den slipper skålen.
Stil dejen køligt ½-1 time.
Smut mandlerne ved at koge dem i vand, der akkurat dækker, i 2 min.
Skyl dem i koldt vand, og tryk mandlen ud af skindet.
Blend de smuttede mandler meget fint med sukkeret.
Tilsæt smør og æg, og kør eller ælt det i og fyldet er klar.
Rul mørdejen ud i ½ cm. tykkelse, og beklæd en tærteform med dejen. Brug kagerullen til at løfte dejen over i formen.
Tryk den godt ud i formen, og tryk/skær den af langs formens kant.
Fordel fyldet i dejen ved at trykke det forsigtigt ud over bunden.
Skær resten af dejen ud i strimler, og dekorer tærten med dem.
Skær den sidste dej ud som små blade, og læg dem på.
Pensl overfladen, og bag i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 45
minutter, til tærten er gylden og gennembagt.