Logo

Fyrstekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
200 g hvedemel
1 knsp. salt
15 g gær
60 g sukker
1-2 stk æggehvider
130 g iskoldt smør uden salt

Fyld:
200 g mandler
175 g sukker
2 spsk smør
2 æggeblommer
1 æg til pensling

Til mørdejen køres hvedemel, salt, gær og sukker sammen i foodprocessoren, til det er godt blandet.
Derefter tilsættes smørret på en gang i små klumper og køres hurtigt i dejen, inden æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, til dejen har samlet sig og er så fast, at den slipper skålen.
Stil dejen køligt ½-1 time.

Smut mandlerne ved at koge dem i vand, der akkurat dækker, i 2 min.
Skyl dem i koldt vand, og tryk mandlen ud af skindet.
Blend de smuttede mandler meget fint med sukkeret.
Tilsæt smør og æg, og kør eller ælt det i og fyldet er klar.

Rul mørdejen ud i ½ cm. tykkelse, og beklæd en tærteform med dejen. Brug kagerullen til at løfte dejen over i formen.
Tryk den godt ud i formen, og tryk/skær den af langs formens kant.
Fordel fyldet i dejen ved at trykke det forsigtigt ud over bunden.
Skær resten af dejen ud i strimler, og dekorer tærten med dem.
Skær den sidste dej ud som små blade, og læg dem på.
Pensl overfladen, og bag i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 45
minutter, til tærten er gylden og gennembagt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.435 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her