Denne forbløffende dessert paser fint til cupcake formatet. Det er egentlig en frugsalat i hvidvinsgelé, en ideel og elegant dessert på alle årstider lavet med den frugt der har sæson. Den vil være en perfekt og let dessert efter en gourmetmiddag.
12 stk cupcakes:
500 g frisk frugt, skyllet og skåret i små stykker (pærer, kirsebær, jordbær. bananer, abrikoser, appelsiner, æbler osv.)
1 spsk med top husblaspulver
2,4 dl vand
100 g sukker
2 ½ dl tør hvidvin
1 spsk citronsaft
A. Gør frugterne i stand, og læg dem på køkkenrulle eller et viskestykke, der kan opsuge overflødig væde.
B. Opløs husblaspulveret i 1 ¼ dl vand i en skål over en gryde simrende vand. Tag gryden væk fra varmen, så snart husblassen er smeltet, men lad skålen blive stående over det varme vand.
B. Bland resten af vandet med sukker, hvidvin og citronsaft i en stor skål.
Rør med et piskeris, til sukkeret er helt opløst.
Hæld langsomt husblassen i, mens du pisker livligt.
Hæld ½ cm i bunden af hvert hul i en silikoneform, og sæt formen i køleskabet, til geleen er stivnet (ca. 1 time).
C. Tag formen ud, og kom frugtstykker på geleen, til formen er næsten fuld. Hæld resten af geleen over frugterne, til den står ca. ½ cm over dem.
Sæt formen i køleskabet igen i mindst 6 timer.
D. Løsn geleerne ved at lade en smørekniv glide forsigtigt rundt langs kanten på hver af dem.
Vend dem ud på tallerkener, og lad dem stå i køleskabet til serveringen.