1 liter vand
50 gram gær
3 tsk groft salt
1 tsk sukker eller honning
3-4 spsk god olivenolie
1500 gram hvedemel
1. dag Sæt surdej over:
1 liter. vand
50 g gær
3 tsk groft salt
1 tsk sukker el. honning .
3-4 spsk god olivenolie
200 g hvedemel.
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker el. honning , bland melet i
og lad blandingen stå lunt et døgns tid.
Husk at lægge et viskestykke over.
Næste dag æltes ca. 1200 g hvedemel i. ( hold ca. 100 g hvedemel tilbage )
Dejens konsistens skal være passende, dejen skal klæbe lidt til hænder
og bord.
Lad dejen stå et par timer tildækket med et vådt klæde.
Slå dejen ned, ælt den godt igennem , skær den i 3 dele med en kniv og
slå nu de 3 brød op.
Lad brødene stå 45-60 min. og efterhæve med et viskestykke over.
Nu pensles brødene med æg eller mælk, frø kan nu kommes på: birkes,
sesam eller solsikke.
Sæt brødene i forvarmet ovn 180-200ºC.
Varmluftovn 175-185ºC i 35-40 minutter.