(20 stykker)
25 g gær
¾ l lunkent vand
knap 1 tsk salt
1-2 spsk olivenolie
1-1,2 kg hvedemel
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, til den er fast og smidig - helst i en køkkenmaskine. Brug ikke mere hvedemel end højst nødvendigt.
Lad dejen hæve under et klæde på et lunt sted i 2-2 ½ time. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og del den i to stykker. Skær hvert stykke i 10 mindre stykker, og form dem til runde boller. Tril bollerne i lidt hvedemel, læg dem på en smurt bageplade, dæk dem med film, og lad dem hæve i 1 ½ time. Bag bollerne midt i ovnen ved 250º i 15-20 min.
Fyld: Beregn 1 bolle per person. Skær dem igennem underen skal helst være lidt større end overen. Grav indmaden ud, og fyld brødene med tun i olie, rødløg i tynde ringe, små hakkede tomater, hakket hårdkogt æg, kogte grønne bønner i mindre stykker, kapers, stykker af agurk, safte oliven uden sten, basilikumblade, salt og peber. Dryp med lidt vineddike. Læg overen på, og pak bollerne ind i film, og læg dem i køleskabet et par timer, indtil de har trukket.