Sprøde croissanter som i Paris, tættere kommer man ganske enkelt ikke. Croissanterne får de karakteristiske mange sprøde lag og har en fantastisk smag af smør. De er rigtig dejlige med en god kop kaffe eller te, og en yndet spise af både børn og voksne - har I lyst til at prøve dem? ...
16 stk.
# Ingredienser
1 dl vand
2 dl mælk
50 g gær
1 tsk sukker
1½ tsk salt
1 æggeblomme
425 g hvedemel (måske en del mere)
225 g blødt smør
Pensling: 1 sammenpisket æg
* Tilberedning
Bland gær med vand og mælk.
Tilsæt sukker, salt, æggeblomme og hvedemel og ælt dejen sammen.
Lad den hæve i 15 minutter.
Rul den da ud til en aflang firkant og smør ⅓ af smørret ud på hele fladen.
Fold den ene side ⅓ ind over dejen og læg den anden side hen over (ligesom når man laver en birkes, før den skæres ud).
Rul dejen ud påny, smør endnu ⅓ del af smørret ud og fold dejen sammen igen.
Læg dejen sammen ligesom før endnu engang, rul ud påny, smør den sidste portion smør på og læg dejen sammen.
Rul nu dejen ud til en pizzabund og del den i 16 lige store lagkagestykker.
Rul hver trekant sammen til en croissant og læg den på bagepladen beklædt med bagepapir.
Lad croissanterne hæve i 45 minutter, pensl dem med æg og bag dem på 220 °C i ca 15 minutter.
Og så er det at du skal sige Viola.