Her er et brød som er nemt og altid lykkes. Det passer perfekt
til morgenbordet en søndag morgen. Hurtigt og let
• Olie indeholder især enkeltumættede fedtsyrer, som er
gavnlige for kredsløbet.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 50 min. Brød (ca. 30
skiver)
# Ingredienser
3½ dl hvedemel
4 dl grahamsmel
1½ dl hvedekim
2 tsk natron eller 1 spsk bagepulver
3 æg
5 spsk majsolie
1 tsk salt
2½ dl syrnet fløde 9%
1 tsk flydende margarine til formen
* Tilberedning
1 Varm ovnen til 200 °C.
Bland de to slags mel med hvedekim og natron eller
bagepulver i en skål.
2 Pisk æggene let sammen i en skål.
Tilsæt olie sammen med saltet og rør det ud.
3 Bland æggeblandingen med den syrnede fløde.
Rør forsigtigt melet i og rør det sammen til en smidig dej.
4 Smør en aflang bageform, hæld dejen i og glat overfladen.
5 Bag brødet på den nederste rille 45-50 mm, eller til en
prøvenål kommer tør ud af brødet.
Tag brødet ud af ovnen, lad det svale noget i formen og vend
det ud på en rist og lad det blive helt koldt.
Tips & råd
Til hvidløgssmørret blander du 100 g blødt fedtstof, med to
pressede hvidløgsfed og lidt salt.
Hakkede krydderurter kan du tilsætte efter
smag.
Hvis du vil have et sødere brød, kan du komme ½-1 dl flydende
honning, 1 tsk kanel og ca. 150 g groft hakkede valnøddekerner i dejen.
Frugtmos eller marmelade passer fint som pålæg, men du kan
også prøve hvidløgs- eller urtekrydret smør som alternativ til det søde.
Energi: pr. skive: Kcal 101 = kJ 424. Kulhydrat 11 g Protein 3 g Fedt 5 g (45%) Fibre 1 g.