25 g smør
1 ½ dl vand
35 g gær
1 ½ dl kærnemælk
300 g fuldkornshvedemel
50 g hvedemel
mælk til pensling
Smelt smørret i en gryde, tilsæt vand og hæld blandingen over den smuldrede gær, når den er fingervarm (37°C).
Rør gæren helt ud og tilsæt salt, kærnemælk, fuldkornshvedemel samt
halvdelen af hvedemelet.
Rør grundigt sammen og ælt resten af melet i lidt efter lidt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Del dejen i 3, der rulles til kugler og hviler i ca. 5 minutter, inden de
trilles til lange pølser og flettes sammen til en tyk fletning.
Stop enderne ind under brødet, der lægges på en plade med bagepapir
og efterhæver en halv times tid.
Pensl med mælk og bag i ovn ved 200°C på nederste rille i ca 40 min.
Lad brødet køle af på en rist.