(2 brød)
3 ½ dl mælk
50 g smør eller margarine
25 g gær
1 æg
1 tsk salt
125 g boghvedemel
350-500 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
sesamfrø til pynt
Smelt smørret, og hæld mælken i. Varm blandingen op til ca. 37°. Hvis man ikke har et køkkentermometer, kan man bruge 'lillefingerprøven': dvs. at væsken skal føles lunken, når man stikker lillefingeren ned i den. Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Rør sammenpisket æg i og salt. Tilsæt boghvedemelet og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen, til den er smidig. Tilsæt ekstra hvedemel om nødvendigt. Lad dejen hæve under klæde i ca. 30 min.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt. Tilsæt evt. mere hvedemel. Del dejen i to lige store dele. Del hver af dem i endnu tre dele, og tril dem til lange dejstrimler, der flettes til to fletbrød. Læg fletbrødene på en smurt bageplade, og lad dem efterhæve i 30 min. Man kan også flette brødene af fire eller endnu flere tyndere dejstrimler.
Brødene pensles med æg og drysses med sesamfrø og bages på midterste rille i ca. 30 min. ved 200°. Lad brødene køle af på en bagerist under et klæde.