20 g gær
1 tsk sukker
½ dl fløde
1 ½ dl fløde
2 æg
1 æggeblomme
½ tsk salt
550 g hvedemel
Gæren smuldres og udrøres med ½ dl af den 35 º lune fløde. Sukkeret tilsættes. Lad gærblandingen stå ca. 15 minutter til den skummer lystigt. Nu tilsættes resten af flødes, der er lunet til 35 º, de sammenpiskede æg, det smeltede smør, salt og hvedemel.
Dejen æltes sammen til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Den færdige dej skal være ret blød. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time. Dejen slås ned og formes til et stort fletbrød - eller til to små.
Del dejen i 3 eller 6 lige store portioner og tril disse ud til lange tynde stænger. Flet disse løst sammen tre og tre og fold enderne ind under fletningerne inden brødene sættes til efterhævning på en smurt bageplade. Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter. Det pensles med sammenpisket æg og bages i en 225 º varm ovn i ca. 30 minutter.