Logo

Fletbrød Østrisk - Ungarsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du har lyst til at bage en dag så prøv dette lækre fletbrød, der er inspireret fra Østrig og Ungarn. Det er super let at lave og smager dejligt. Prøv evt. at pynte med birkes eller sesam.

 

20 g gær
1 tsk sukker
½ dl fløde
1 ½ dl fløde
2 æg
1 æggeblomme
½ tsk salt
550 g hvedemel

Gæren smuldres og udrøres med ½ dl af den 35 º lune fløde. Sukkeret tilsættes. Lad gærblandingen stå ca. 15 minutter til den skummer lystigt. Nu tilsættes resten af flødes, der er lunet til 35 º, de sammenpiskede æg, det smeltede smør, salt og hvedemel.

Dejen æltes sammen til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Den færdige dej skal være ret blød. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time. Dejen slås ned og formes til et stort fletbrød - eller til to små.

Del dejen i 3 eller 6 lige store portioner og tril disse ud til lange tynde stænger. Flet disse løst sammen tre og tre og fold enderne ind under fletningerne inden brødene sættes til efterhævning på en smurt bageplade. Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter. Det pensles med sammenpisket æg og bages i en 225 º varm ovn i ca. 30 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.622 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her