Bund:
50 g koldt smør
75 g hvedemel (ca. 1 ¼ dl)
½ tsk sukker
½ spsk vand
Fyld:
200 g flødeost naturel 70+ (37%)
1 ¼ dl friskpresset appelsinsaft
2 æggeblommer (str. mellem)
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk fintrevet appelsinskal
1 ½ spsk hvedemel
2 æggehvider (str. mellem)
50 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Bund:
Forbagning: Ca. 10 min. ved 200°.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til blandingen ligner revet ost.
Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med vandet.
Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Forbag bunden midt i ovnen.
Lad bunden blive i springformen efter forbagning.
Fyld:
Bagning: Ca. ½ time ved 200°.
Skær flødeosten i mindre stykker, og kom den i en skål.
Pisk osten blød ved at tilsætte appelsinsaft lidt ad gangen.
Pisk æggeblommerne i.
Pisk sukker og appelsinskal i til det er luftigt. Vend hvedemel i.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
Hæld dejen i springformen.
Fordel den smeltede chokolade i et fint mønster på dejen
Bag kagen midt i ovnen til
den er hævet og gylden. Afkøl kagen på en bagerist.
Flødeostekagen falder lidt sammen og er let fugtig.