Dej:
200 g smør
2 dl sukker
4 æg
reven skal af 1 citron
3 dl hvedemel
Fyld:
2 dl vand
1 dl sukker
reven skal og presset saft af ½ citron
1 stykke helt kanel
2-3 æbler ca 500 g
Pynt:
flormelis
Begynd med at forberede fyldet.
Bring vandet i kog sammen med sukker, citronskal og saft, samt kanelstang.
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær æblerne i både.
Kog dem knap møre i sukkerlagen. Lad dem køle af. Si lagen fra.
Rør fedtstof og sukker luftig, gerne med elmixeren.
Pisk æggene i, ét ad gangen.
Tilsæt citronskal og vend melet i.
Hæld halvdelem af dejen op i en smurt og raspdrysset springform, ca 22 cm i diameter.
Fordel de godt afdryppede æblestykker over dejen.
Dæk med resten af dejen.
Bag kagen på risten i bunden af ovnen ved 175°C ca 1 time.
Lad kagen køle af i formen inden kanten løsnes forsigtigt.
Sigt lidt flormelis over kagen lige inden den serveres.
Tips: Hvis du vil variere smagen på kagen kan du bruge 1 dåse (400g)
pærer, fersken eller abrikoser i stedet for æbler.