Mørdej:
100 g smør
1 æggeblomme
½ æggehvide
¾ dl sukker
2 ½- 3 dl hvedemel
Fyld:
100 g marcipan
2 æggeblommer
2 tsk vaniljesukker
1 ½ dl piskefløde
5 dl kirsebær
1 dl sukker
Rør æggebkommer og fedtstof smmidigt.
Pisk hele hviden, så den er let at dele.
Rør æggehvide og sukker i dejen og rør det smidigt.
Tilsæt hvedemel og rør dejen jævn og fin.
Lad dejen hvile koldt 1 time. Rul eller tryk dejen ud i en pieform.
Træk dejen op ad kanten.
Bages ved 200°C på nederste rille i ca 12-15 min.
Lad pieskallen køle. Riv marcipanen groft.
Bland den med æggeblommer og tilsæt vaniljesukker og den piskede fløde.
Hæld blandingen i formen.
Skyl bærrene og læg dem i formen og drys med sukker.
Bages i 15-20 min eller til bærrene er bløde, og tærtem er gylden.
Lad den køle. Sigt flormelis over og servér.