Dej:
2 dl hvedemel
1 dl malede mandler
½ dl sukker
100 g smør
1 æggeblomme
2 spsk mandelflager
Fyld:
250 g kvark
2 dl flormelis
2 dl cremefraiche
3 æg
4 spsk hvedemel
Bærsauce:
500 g jordbær
2 spsk flormelis
Kom hvedemel, mandler, sukker, koldt fedtstof i stykker og æggeblomme i en køkkenmaskine.
Kør det hele til en smidig dej og lad den hvile koldt et øjeblik.
Rul dejen ud på et melet bord.
Dejen skal være større end formen, som bør være 25 cm i diameter.
Læg dejen i formen, form kanten jævn og tryk mandelflager ned langs
kanten.
Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200°C på nederste rille i ca 10 min.
Rør kvark og flormelis sammen og tilsæt cremefraiche.
Del æggene og kom æggeblommerne i blandingen.
Pisk æggehviderne til hårdt skum. Rør hvedemelet i dejen og vend forsigtigt æggehviderne i.
Hæld dejen i en pieform og bag den ved 200°C på nederste rille i 25 min, eller til dejen er stivnet, og pien har fået farve.
Skyl jordbærrene, nip dem og kør dem til en sauce i en blender sammen med sukkeret.
Servér pien med saucen til.