250 g hvedemel
½ tsk kardemomme
¼ tsk ingefær
2 spsk sukker
150 g smør
25 g gær
1 ¼ dl mælk
1 æg
creme af :
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 tsk Maizenamel
2 dl mælk
1,25 dl piskefløde
Bland hvedemel, kardemomme, ingefær og sukker og hak smørret i. Rør gæren ud i lunken mælk, tilsæt ægget og hæld det over melblandingen. Ælt dejen sammen og sæt den til hævning, til den har dobbelt størrelse.
Creme :
Pisk ægget sammen med sukker, vaniljesukker, Maizenamel og mælk i en lille tykbundet gryde. Varm op til kogepunktet og pisk cremen til den jævner. Tag gryden af varmen og pisk jævnligt til cremen er kold. Vend halvpisket flødeskum i.
Ælt den hævede dej igennem og del den i 12-14 stykker og form dem til boller, der efterhæver på en smurt bageplade. Klip et lille snit med en køkkensaks oven i hver bolle, læg en teskefuld kagecreme ned i bollen og træk dejen lidt sammen over cremen igen.
Bag bollerne 15-20 minutter ved 225ºC og drys dem med flormelis gennem en sigte efter afkøling.