3 dl kold mælk
50 g gær
450 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
200 g koldt smør
æble- eller sveske- eller abrikosmos
50 g marcipan æltet med
2 tsk æggehvide og
3 spsk flormelis eller færdig kagecreme
Opløs gær, salt og sukker i mælken.
Tilsæt kardemomme og en tredjedel af melet og pisk i nogle minutter.
Tilsæt gradvist resten af melet og ælt dejen igennem til den er blød, men ikke klistret.
Hviler 10 min.
Rul dejen ud i en firkant (40x50 cm) på et meldrysset bord.
Dæk to tredjedele af dejen med halvdelen af smørret i tynde skiver.
Vent til smørret er blevet smidigt, fold den udækkede tredjedel ind over den midterste tredjedel og derefter en gang til.
Læg dejen i køleskabet og vent 10-15 min.
Rul dejen ud endnu en gang og gentag processen med resten af smørret og udrulning.
Lad dejen hvile 10-15 min., og rul derefter ud i 1 cm tykkelse.
Skær firkanter, der måler ca. 11x11 cm. Læg 1-2 tsk fyld på hver firkant.
Firkanterne lukkes og klemmes grundigt til.
De vendes, Pensles og lægges på pladen til efterhævning.
Bages ved 225º i ca. 13 min.