Logo

Fastelavnsboller med kardemomme og frugtmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 dl kold mælk
50 g gær
450 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
200 g koldt smør

æble- eller sveske- eller abrikosmos
50 g marcipan æltet med
2 tsk æggehvide og
3 spsk flormelis eller færdig kagecreme

Opløs gær, salt og sukker i mælken.
Tilsæt kardemomme og en tredjedel af melet og pisk i nogle minutter.

Tilsæt gradvist resten af melet og ælt dejen igennem til den er blød, men ikke klistret.
Hviler 10 min.

Rul dejen ud i en firkant (40x50 cm) på et meldrysset bord.
Dæk to tredjedele af dejen med halvdelen af smørret i tynde skiver.
Vent til smørret er blevet smidigt, fold den udækkede tredjedel ind over den midterste tredjedel og derefter en gang til.
Læg dejen i køleskabet og vent 10-15 min.

Rul dejen ud endnu en gang og gentag processen med resten af smørret og udrulning.
Lad dejen hvile 10-15 min., og rul derefter ud i 1 cm tykkelse.
Skær firkanter, der måler ca. 11x11 cm. Læg 1-2 tsk fyld på hver firkant.
Firkanterne lukkes og klemmes grundigt til.

De vendes, Pensles og lægges på pladen til efterhævning.
Bages ved 225º i ca. 13 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her