Den saftige kokostærte har marengs på toppen, men smager også godt uden pynt, blot med frugt til, fx mangosnitter i sukkerlage med citronmelisse.
Mørdej:
250 g hvedemel
70 g flormelis
125 g blødt smør
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
ca. 2 spsk vand
Fyld:
2 hele æg
2 æggeblommer
revet skal af 2 økologiske citroner
200 g sukker
2 dl piskefløde
saft af 2 citroner (1 dl)
125 g økologisk kokosmel (det er lækrere og lidt grovere
end det almindelige)
Marengstop:
2 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
Bland ingredienserne til mørdejen med håndpiskerens æltekroge, saml dejen, læg den i en frysepose, og tryk dejen flad i posen, før du lægger den koldt i 1 time, så er den nemmere at rulle ud.
Læg den udrullede dej i en stor tærteform, 28 cm, og dæk dejen med bagepapir, som tynges ned med fx tørrede bønner. Bag i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, og fjern papir med bønner.
Til fyldet piskes æg, æggeblommer, citronskal og sukker sammen i 1-2 minutter, fløde, citronsaft og kokosmel blandes i, og fyldet hældes i tærtebunden.
Bag ca. 35 minutter i en 160° varm ovn, prøv med en nål, der må ikke hænge våd dej ved. Afkøl kagen på en rist.
Til marengstoppen piskes æggehviderne stive, sukker piskes i lidt efter lidt, og marengsen fordeles over kagen, helt ud til kanten. Sæt kagen i ovnen ved 190° i ca. 15 minutter.
Giv evt. snitter af skrællet mango til, som du lader soppe i sukkerlage: Kog 2 dl vand med 1 dl sukker, og blend den kolde lage med en lille håndfuld citronmelisse.