Logo

Farmors julestjerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g sukker
250 g sirup
1 dl stærk kaffe
300 g smør
1 tsk stødt nelliker
1 spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
reven skal af 1 citron
reven skal af 1 appelsin
1 spsk potaske
2 spsk vand
800 g hvedemel
 
Glasur:
1 æggehvide
200 g flormelis
1 spsk rom
 
Smelt sukker og sirup med kaffe i en gryde, rør hele tiden.
Rør smørret blødt og hæld sukkerlagen i lidt efter lidt.
Bland krydderier, citron og appelsinskal i.
Tilsæt hvedemel og potasken, der er rørt ud i koldt vand.
Ælt det hele til en smidig dej, der skal hvile et par dage i køleskab.
Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud med en stjerneform.
Sæt kagerne på en smurt bageplade og bag dem i en varm ovn ved 225ºC i ca. 8 min.
Til glasuren piskes hviden let.
Tilsæt flormelis og rom og rør det ca. 10 min. til en hvid sej masse.
Kom glasuren i en spøjtepose og pynt kagerne, mens de endnu er varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.523 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her