250 g sukker
250 g sirup
1 dl stærk kaffe
300 g smør
1 tsk stødt nelliker
1 spsk stødt ingefær
½ spsk stødt kanel
reven skal af 1 citron
reven skal af 1 appelsin
1 spsk potaske
2 spsk vand
800 g hvedemel
Glasur:
1 æggehvide
200 g flormelis
1 spsk rom
Smelt sukker og sirup med kaffe i en gryde, rør hele tiden.
Rør smørret blødt og hæld sukkerlagen i lidt efter lidt.
Bland krydderier, citron og appelsinskal i.
Tilsæt hvedemel og potasken, der er rørt ud i koldt vand.
Ælt det hele til en smidig dej, der skal hvile et par dage i køleskab.
Rul dejen tyndt ud og stik kagerne ud med en stjerneform.
Sæt kagerne på en smurt bageplade og bag dem i en varm ovn ved 225ºC i ca. 8 min.
Til glasuren piskes hviden let.
Tilsæt flormelis og rom og rør det ca. 10 min. til en hvid sej masse.
Kom glasuren i en spøjtepose og pynt kagerne, mens de endnu er varme.