Dej:
250 g hvedemel.
½ tsk bagepulver.
1 tsk Vanila.
175 g smør eller margarine.
1 æg.
125 g sukker.
1 tsk citronessens.
Pensling: sammenpisket æg + vand.
Pynt:
2-3 spsk sukker.
1 tsk kanel. evt.
3-4 spsk finthakkede mandler
Mørdej: hvedemel, bagepulver og Vanila sigtes sammen et par gange.
Kold smør hakkes i.
Æg, sukker og citronessens røres til æggesnaps hvormed melet samles.
Dejen stikkes ud i runde takkede kager der lægges på smurte plader og
pensles med æg.
Sukker og kanel blandes og drysses på.
Lidt finthakkede mandler kan lægges midt på hver kage.
Pladerne sættes i 200ºC forvarmet ovn og bages ca. 8 min.
Tips: Dejen kan evt. stilles et koldt sted, inden den rulles ud. da dejen
kan være lidt svær at arbejde med ellers.