300 g hvedemel
200 g smør
25 g gær
½ dl fløde
2 æg
2 spsk sukker
Fyld:
75 g smør
75 g sukker
80 g marcipan
40 g hakket sukat
50 g rosiner
Pensling:
æg
Drys:
tesukker
mandelflager
Smuldr fedtstofffet i melet. Rør gæren ud i koldt fløde.
Lav en fordybning i hvedemel-fedtstofblandingen og kom gæren heri.
Tilsæt de sammenpiskede æg og sukker og slå dejen sammen.
Ælt den godt. Rul dejen ud til at aflangt stykke ca. 70 cm langt.
Rør smør og sukker sammen til fyld og fordel det som en stribe ned langs midten af dejstykket.
Riv marcipanen på den grove side af råkostjernet over fyldet.
Drys med sukat og rosiner.
Saml dejen om fyldet, form dejen til en kringle og læg den på sammenføjningen.
Stil kringlen koldt mindst et par timer eller natten over.
Pensl med æg og drys med tesukker og mandelflager.
Bag kringlen ved 225°C ca. 15 minutter. Kringlen er fryseegnet.
Tips: Hakket pomeranskal kan også kommes i kringlen. I stedet for
smør, sukker og marcipanfyld kan kringlen fyldes med kagecreme. Når
kringlen er bagt, glaseres den med hvid glasur.