Tærtebund:
250 g hvedemel
80 g sukker
1 nip salt
125 g smør + 10 g ekstra til formen
1 stort æg
Fyld:
750 g jordbær
750 g rabarberstilke
250 g sukker
1 dl vand
1 citron eller vanilje
1 æggehvide
1 dl piskefløde
Tilberedningstid: ca. 1 time og 20 minutter (afkølingstid ikke medregnet)
Bland hvedemel, sukker og salt i en skål og tilsæt smørret i småbidder, hvorefter alt smuldres mellem fingrene, til konsistensen er nærmest som reven ost. Saml dejen med ægget og lad den hvile køligt 1 time. Imens skrælles rabarberne og skæres i småstykker. (Citronen skæres i ganske tynde skiver.) Kom 200 g sukker i en gryde sammen med vandet og vaniljen (citronskiverne) og lad denne lage koge sagte i 8-10 minutter. Derefter kommes rabarberstykkerne i og får lov at simre i 25 minutter for svag varme. Stil den færdige kompot til afkøling. Rul den afkølede dej ud og bred den ud i en smurt tærteform eller springform med en diameter på 25-30 cm. Tryk dejen godt op ad formens sider og prik bunden tæt med en gaffel, hvorefter tærten bages i ca. 15 minutter midt i en 220ºC varm ovn. Når tærten er gylden, tages den ud af ovnen og stilles til afkøling. Pisk æggehviden helt stiv, hvorefter resten af sukkeret piskes i lidt ad gangen. Til sidst vendes den afkølede rabarberkompot forsigtigt i. Bred denne blanding ud over den helt afkølede tærtebund, dæk med letpisket flødeskum og læg de nippede, skyllede og velafdryppede jordbær i et tæt lag oven på flødeskummet.