Dej:
175 g smør
50 g grahamsmel
300 g hvedemel
2 spsk sukker
½ dl cremefraiche
Fyld:
500 g grønne stikkelsbær
100 g sukker
1 spsk kartoffelmel
½ tsk kanel
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt sukker og cremefraiche og ælt dejen let sammen.
Lad den hvile indpakket i køleskabet 1 time eller længere.
Fyld:
Skyl stikkelsbærrene og nip dem.
Bland bærrene med sukker, kartoffelmel og kanel.
Rul ⅔ af dejen ud på et melet bord og beklæd en velsmurt
tærteform (ca. 24 cm. i diameter) med dejen.
Fordel bærrene i bunden.
Rul resten ag dejen ud og læg den over bærrene som låg.
Tryk kanten godt til hele vejen rundt.
Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud.
Bag pien 35-40 minutter ved 200°C på midterste rille.
Server pien lun med iskold flødeskum.