Dessertskåle er hårde chokoladeskåle lavet i papirforme. De kan laves både med mørk, lys eller hvid chokolade. De hvide chokoladeskåle er vidunderlige med friske bær, og de mørke er lækre med hindbær. Du kan fylde dem med konfekt til en fest og anrette dem i pæne papirforme.
12 stk cupcakes:
425 g hvid chokolade
350 g friske eller frosne, optøede bær (hindbær, jordbær osv.)
sukker efter behag
Hindbærsauce:
350 g hindbær (gem nogle flotte til pynt)
100 g sukker
4 spsk vand
nogle dråber citronsaft
flødeskum til pynt (kan udelades)
A. Smelt chokoladen i en skål over en gryde med simrende vand eller i en
mikroovn.
B. Sæt papirformene i en muffinform, og pensl indersiden af hver af dem med den smeltede chokolade.
Chokoladen må ikke være mere end lunken, men skal alligevel være nem at smøre på med en bagepensel.
Sæt muffinformen i køleskabet i ca. 20 minutter, eller til chokoladen er stivnet. Tag formen ud, og læg et nyt lag chokolade på.
Du må stille chokoladen over det varme vand eller i mikroovnen for at få den rigtige konsistens igen.
Lad også dette lag chokolade stivne i køleskabet.
Hvis du ønsker en tykkere chokoladeskål, kan du lægge et tredje lag på.
C. Når alle chokoladelagene er stivnede, piller du meget forsigtigt papirformene af.
Chokoladeskålene kan opbevares på et tørt, koldt sted eller fryses til senere brug.
D. Fyld chokoladeskålene med bær, drys med sukker, og dryp hindbærsauce over.
Pynt evt. med en klat flødeskum.
Hindbærsauce: Skyl forsigtigt hindbærrene, og lad dem dryppe af.
Bring dem langsomt i kog sammen med sukker og vand i en gryde.
Kog i 1 minut, og tag gryden væk fra blusset.
Purer dem med nogle få dråber citronsaft med en gaffel eller i en foodprocessor.