50 g gær
1 dl lunkent vand
5 dl tykmælk (stuetemperatur)
1 spsk olie
2 tsk salt
1 dl sojamel
8 dl grahamsmel
ca. 3 ½ dl hvedemel
Smuldr gæren i dejfadet.
Hæld vandet over og rør rundt, til gæren er opløst.
Hæld tykmælk og olie ved og derefter salt, sojamel og grahamsmel.
Rør og ælt dejen godt og bland hvedemelet i i små portioner ad gangen. Hæver til knap dobbelt størrelse eller i ca. 45 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af melet i.
Form den til to glatte brød.
Læg dem på tværs på en bageplade dækket med bagepapir eller i en bradepande.
Hæver i ca. 30 min.
Lav evt. et par snit i brødene med en skarp kniv.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.