Der findes mere end 40 forskellige slags dadler. Her er brugt medjool-dadler, der er kødfulde og har en mørk, stærk smag.
12 cupcakes:
275 g hvedemel
115 g sukker
1 spsk bagepulver
2 æg
4 spsk smør, smeltet
½ dl syrnet fløde
2 spsk mælk
1 stor most banan
150 g hakkede dadler
4 spsk hakkede pekannødder
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.
Bland mel, sukker og bagepulver i en skål.
Pisk æg, smør, syrnet fløde, mælk og banan sammen i en skål med en elektrisk håndmikser.
Fold melblandingen i, til det er lige netop blandet.
Rør dadler og pekannødder i.
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Opbevare i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Med dadler, pekannødder og ahornsirupsmør
Følg basisopskriften.
Server med ahornsirupsmør: Rør 1 tsk appelsinekstrakt med 2 spsk ahornsirup og bland det i 225 g usaltet, blødgjort smør.
Med dadler og pistacienødder
Følg basisopskriften.
Erstat pekannødder med 4 spsk hakkede pistacienødder.
Med dadler og macadamianødder
Følg basisopskriften.
Erstat pekannødder med 4 spsk hakkede macadamianødder.