Dej:
325 g hvedemel
175 g smør
1 ¼ dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk sukker
Creme:
1 ½ dl mælk
2 æggeblommer
1 tsk vaniljesukker
4 spsk sukker
1 top tsk Maizenamel
4 spsk hindbærmarmelade
Smørret smuldres i melet, mælken lunes, til det er håndvarmt, og hældes over gæren, rør til gæren er opløst.
Kom gær og mælk i melet sammen med æg og sukker, og ælt dejen til den er let og lind.
Stil den til hævning på et lunt sted 30 minutter.
Creme:
Bring mælken i kog, rør æggeblommerne med vaniljesukker, sukker og
Maizenamel, og pisk den kogende mælk i, kom crememassen tilbage i
gryden og lad det koge igennem nogle min. Køl cremen af.
Dejen slås sammen og deles i to.
Lav en pølse af hver og bred den ud.
Læg nu en stribe creme på hver stang, herpå sprøjtes en stribe
marmelade.
Dette gøres bedst ved at lave et kræmmerhus af pergamentpapir.
Fold dejen sammen om fyldet fra hver side.
Lad stængerne hæve 10 minutter.
Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.