Crème Anglaise - vaniljecreme
1 l sødmælk
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljeessens
6 æggeblommer
100 g sukker
Giv mælken et opkog med vaniljestangen, og tag gryden væk fra varmen.
Lige før du skal bruge mælken, fisker du vaniljestangen op.
Flæk den på langs, skrab kornene ned i mælken, og kasser den tomme stang.
Rør æggeblommer og sukker sammen i en stor skål.
Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt, mens du hele tiden rører.
Når al mælken er kommet i, og blandingen er rørt jævn, hælder du den i gryden igen, og varmer cremen op over meget svag varme under konstant omrøring. Brug altid en træske.
Cremen bliver tyk lidt efter lidt, men lad den IKKE komme i kog.
Når den er tyk nok til at dække bagsiden af skeen, hælder du den straks over i en anden skål.
Rør i den i nogle minutter for at frigøre damp.
Lad den blive helt kold, før du serverer den til kagerne.