Mørdej:
200 g hvedemel
100 g smør
1 spsk sukker
3-6 spsk koldt vand
Fyld:
2 æg
225 g sukker
75 g smeltet smør
reven skal fra 1 citron
1 dl friskpresset citronsaft
Pynt:
drys af flormelis
evt. syltede citronskiver lavet af 1 citron skåret i papirtynde skiver kogt i 1 dl sukker og 2 spsk vand.
Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time.
Rul den derefter ud og læg i en smurt tærteform, og skær dejen til.
Sæt ovnen på 200°C.
Pisk æg og sukker til fyldet - det skal være lyst og luftigt.
Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citron skal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund.
Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175°C.
Bag tærten i ca. 35 min. - hold øje med overfladen.
Lad tærten stå 10 min. for eftervarme.
Pynt med syltede citronskiver eller flormelis. Server kold eller lun med koldt flødeskum, eller vaniljeis.