Pitabrød er de flade, hvide arabiske brød der er hule indeni og den perfekte, spiselige emballage for mad. De skal være bløde, hvide og må ikke danne skorpe, når de er bagt. De skal bages ved høj temperatur for at blive hule.
3 dl vand
25 g gær
1 tsk sukker
400 g hvedemel
100 g pizzamel
1 spsk olie
1 spsk salt
1. Opløs gæren i det håndvarme vand, drys sukker i og lad det stå til det bobler. Tilsæt hvedemel og salt hold lidt tilbage til du ser, hvor meget dejen vil tage. Lad dejen hæve 2 timer under et fugtigt klæde.
2. Slå luften ud af dejen, del den i 10 dele og form hver del til en bolle. Rul hver bolle ud på et melstrøet bord med en kagerulle eller en flaske, så den bliver ½ cm tyk og 12 cm i diameter. Lad de flade brød efterhæve på bagepapir på en plade mindst en halv time.
3. Bag pitabrødene ved 250° på ovnens midterste rille i 10 minutter. De må ikke blive brune. Lad dem køle af på en bagerist. De er velegnede til frysning.