Opskriften på brødet med en let syrlig smag. Citronbrødet
passer godt til osteanretninger og er velegnet på frokostbordet og som tilbehør
til fiskeretter.
1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1½ time.
Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
25g gær
2½ dl vand
¾ dl yoghurt naturel
2 tsk salt
1 spsk olie
2 spsk citronsaft
2-3 spsk kommen
425 g sigtemel (7 dl)
ca. 90 g hvedemel (1½ dl)
1 æg
*
1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.
Tilsæt yoghurt, olie, salt, citronsaft og kommen.
Tilsæt sigtemel og hvedemel lidt ad gangen.
2. Ælt dejen godt sammen på bagebordet.
Lad den hæve på et lunt sted i ca. 1 time.
3. Form dejen til et aflangt brød.
Kom det i en godt smurt form drysset med kommen.
Lad brødet efterhæve med et klæde over i en halv time.
4. Læg skrå snitter i brødet med en skarp kniv eller et
barberblad.
Pensl med sammenpisket æg og drys kommen over.
Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 35-40 min.
Lad brødet svale på bagerist.
Citronbrød
1. Opløs gæren i vand.
Tilsæt yoghurt, salt, olie og citronsaft.
2. Bland kommen og mel i og ælt dejen sammen.
Lad den hæve på et lunt sted i 1 time.
3. Ælt dejen sammen igen på et melet bord og form den til et
aflangt brød.
4. Kom dejbrødet i en smurt form drysset med kommen.
Lad det efterhæve.
Tips: Dejen til Citronbrød kan formes til små kuvertbrød.
Bagetiden på kuvertbrød er 15-20 min. ved 200 °C. Citronbrød passer fint til
ost eller pølse.