Christiansfelder honninghjerter, klassisk julebag fra honningkagebyen Christiansfeld. Tilberedningstid med hviletid: 26 timer
1½ tsk potaske
3 tsk koldt vand
450 g honning
3 æggeblommer
450 g hvedemel (7,5 dl)
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
2 tsk pomeransskal, finthakket
Evt pynt: chokolade eller æggehvideglasur
A. Opløs potasken i 3 tsk koldt vand.
Varm honningen til den smelter og bland æggeblommerne, potaske og alle øvrige ingredienser i.
Ælt dejen godt og lad den hvile i køleskab mindst 24 timer.
B. Rul dejen ud, ca ½ cm tyk.
Stik kagerne ud med forme i hjertefacon.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
C. Bag kagen ca. 10 min. ved 175°C. Afkøl den på en rist.
Pynt hjerterne med smeltet chokolade eller æggehvideglasur.
Æggehvideglasur:
125 g flormelis (2½ dl)
1-2 dl pasteuriserede æggehvider
½ tsk eddike
Rør flormelis, æggehvide og eddike sammen til en blank og tyktflydende glasur. Bruges straks - kan evt. farves med lidt frugtfarve.
Christiansfelder honninghjerter. Foto: Hans Munch