Christiansfelder honningkage, klassisk julekage fra honningkagebyen Christiansfeld
450 g honning
250 g mørk farin
125 g smør
3 æg
500 g hvedemel
½ tsk nelliker
½ tsk kanel
½ tsk ingefær
½ tsk hjortetaksalt
PYNT: 25-50 g mandler
A. Varm honning, farin og smør i en gryde, rør jævnligt rundt, så det ikke sætter sig fast på grydens bund.
Tag gryden fra varmen og afkøl honningmassen lidt.
B. Bland imens hvedemelet med krydderier og hjortetaksalt, og smut mandlerne.
Rør æggene i honningmassen og vend til sidst hvedemelet i.
Kom dejen i en velsmurt bradepande (30x40 cm).
Læg mandlerne på kagerne.
C. Bag kagen ca. 1¼ time ved 160°C på ovnens midterrille og afkøl den på en rist.
Tips: Kagen kan skæres i skiver og smøres med koldt smør, eller den kan flækkes og lægges sammen med abrikosmarmelade eller smørcreme rørt af ca. 100 g smør og 75 g flormelis.
Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage.