50 g smør eller margarine
125 g sukker (1 ½ dl)
3 æggeblommer
100 g hvedemel (godt 1 ½ dl)
1 tsk bagepulver
1 ½ tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
½ dl mælk
Nøddemarengs:
3 æggehvider
125 g sukker (1 ½ dl)
50 g nøddekerner
Tænd for ovnen på 175°C.
Rør margarine sammen med sukkeret.
Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen, rør godt efter hver. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i fedtstof/æggeblandingen sammen med kakao og mælk.
Kom dejen i en velsmurt springform ca. 22 cm. i diameter.
Mal nøddekernerne fint i en kværn eller foodprocesser.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk ⅓ af sukkeret i og vend forsigtigt resten af sukkeret i sammen med de malede nødder.
Bred nøddemarengsdejen ud over chokoladedejen i formen.
Bag kagen på nederste rille i ca. 45 min.
Prøv med en strikkepind om dejen hænger ved.
Afkøl kagen på en rist.
Meget lækker kage.